Story

Slide 1
Slide 2
Slide 3
previous arrow
next arrow

U Glaubiců s tradiční a mezinárodní kuchyní Vám nabízí vhodné zázemí pro každou příležitost, ať se již rozhodnete pro posezení na předzahrádce pod loubím hned vedle chrámu sv. Mikuláše, ve výčepech, v salónku nebo ve sklepě, kde se nacházejí i pivní tanky, z nichž je čepován vždy čerstvý Pilsner Urquell.

Když navštívíte Restauraci U Glaubiců, prožijete cestu časem ze současnosti až do 9. století. Gotické sklepní prostory byly historicky poprvé zmíněny již v roce 1389. První, kdo v těchto prostorech vařil pivo, byl sládek Lukáš v roce 1521. V roce 1585 byl dům pojmenován U Zlatého Stromu, což se za tři desetiletí opět změnilo, když dům koupil tehdejší pražský primátor Baltazar Glaubic spolu se svojí ženou Zuzanou, a v roce 1615 dal domu jméno U Glaubiců, které je užíváno dodnes.

V roce 1804 známý architekt Palliardi vytvořil mimo jiné fasádu domu směrem na Malostranské náměstí, která do dnešního dne zůstala nezměněna. V roce 1984 musel být dům U Glaubiců z důvodů havarijního stavu uzavřen a po zdařilé kompletní rekonstrukci došlo v roce 1998 k jeho oficiálnímu znovuotevření za přítomnosti tehdejšího pražského primátora.

Projděte se celou restaurací od vchodu až do sklepa a seznamte se se všemi zásadními událostmi, které utvářely dům U Glaubiců v průběhu minulých století. Přejeme Vám příjemný pobyt a děkujeme, že jsme Vás mohli pohostit!